Lisse

Lisse is een plaats in de provincie Zuid-Holland, ligt in de Duin en Bollenstreek en telt zo’n 22.000 inwoners. In 2023 bestond Lisse maar liefst 850 jaar. De Bollenstreek of Duin- en Bollenstreek is een streek waar veel van de Nederlandse bollenteelt plaatsvindt. Het loopt van Leiden tot het gebied ten westen van Haarlem.

De omgeving

Lisse
Lisse is vandaag de dag een gezellig en levendig dorp met veel voorzieningen waar de hele omgeving gebruik van maakt. Met meer dan 40 restaurants en meer dan 130 winkels is Lisse erg gewild voor een culinair bezoek of een dagje shoppen. Parkeren in Lisse is gratis wat uniek genoemd mag worden in de Randstad. Enkele parkeerplaatsen worden aangegeven met een  'blauwe' zone, deze plaatsen hebben een maximale parkeertijd van 2 uur (met een blauwe schrijf).

Bollenstreek
De Bollenstreek wordt vooral geroemd om de tulpen, maar om de krokussen, narcissen en hyacinten. Gedurende de bloei van de bloembollen is deze streek één van de meest kleurrijke ter wereld. Na de krokussen begint eind maart een overweldigende bloei van tulpen, narcissen en hyacinten die tot in mei doorloopt. In de nazomer zorgen gladiolen, dahlia's, anjers en asters voor een tweede attractie.

De grensplaatsen van de Bollenstreek zijn Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en zuidelijk Heemstede. De Duinstreek loopt bij Noordwijk en Noordwijkerhout en reikt noordelijk tot in Vogelenzang. Ook een deel van de westelijke Haarlemmermeer, rond Zwaanshoek, mag tot de Bollenstreek worden gerekend. 

Keukenhof
De beroemde Keukenhof trekt elk jaar zo'n 800.000 bezoekers. Het park is opgericht in 1949 en hier worden jaarlijks in het voorjaar bolgewassen van verschillende tuinbouwbedrijven uit de bollenstreek tentoongesteld. In die tijd worden er  langs de kant van de weg bloembollen verkocht. En natuurlijk kunnen we de Bloemencorso niet vergeten. De Bloemencorso Bollenstreek is het bloemencorso op de eerste zaterdag na 19 april waarvan de praalwagens rijden van Noordwijk aan Zee via Sassenheim, Lisse (over Het Vierkant), Hillegom, Bennebroek en Heemstede naar Haarlem. 

Noordwijk en Langevelderslag
Noordwijk is een van de bekendste badplaatsen van Nederland en zij telt een keur aan restaurants, terrassen, hotels en andere uitgaansgelegenheden. Ook zijn hier tal van mooie strandtenten te vinden en is er maar liefst 13 km aan strand. Je bent hier met ongeveer 15 a 20 minuten met de auto. Ook met de fiets is dit een mooie route langs de bollenvelden en door de bossen.

De tocht naar Langevelderslag neemt je mee door het prachtige Nationaal Park Hollandse Duinen heen. Adembenemende duinen, onaangetaste bossen, afgelegen stranden, historische gebouwen en musea, en natuurlijk de locale fauna.

De brede kuststrook van Langevelderslag is een goed, ontspannen alternatief voor het drukke Zandvoort en Scheveningen. Langevelderslag is een onontdekte parel van de Noordzee, waarvan de massatoerisme het nog niet gevonden heeft.

Dit strand is iets meer afgelegen in vergelijking met Noordwijk, maar ook hier zijn er genoeg horecagelegenheden, restaurants en activiteiten voor jong en oud. 

De Kaag
Op ongeveer tien minuten rijden vanaf Restaurant De Vier Seizoenen, tussen Amsterdam en Leiden ligt het watersportgebied de Kagerplassen. Aan de Kagerplassen ligt in de zuidelijke punt van Haarlemmermeer, het dorpje Buitenkaag en over de Ringvaart het schilderachtige eiland Kaag.

Zodra je met het pontje bent overgevaren, waan je je in een andere wereld. De vele oude pandjes wekken de indruk dat de tijd heeft stilgestaan in dit unieke watersportdorpje. De Kagerplassen zijn perfect voor liefhebbers van varen, zeilen, kanoën, roeien, waterskieën, schaatsen en vissen.

Wanneer zien we jou bij Restaurant De Vier Seizoenen